dinsdag 31 augustus 2010

Courgette Aardappel soep



Ingredienten:
1 grote courgette
1 rode ui
5 aardappels
1 lente uitje
1 blik tomaten blokjes 400 gr
(of natuurlijk saus van eigen tomaten) recept komt nog!
olijflolie
peper/zout
basilicum
parmagiano

Recept:
Ui fijn snijden en cougette/aardappels in blokjes snijden.
Bak alles op laag vuur 5 min door en voeg dan de tomaat toe en brenk op smaak met peper en zout.
Het idee is dat de groente in eigen vocht gaar worden dus vuur laag en deksen op de pan 30 min af en toe roeren.
Nu is het de kunst om een dikke soep te maken, voeg daarom steeds en klein beetje water toe zodat de groente net onder dompelen.
als je een staafmixer hebt kun je een paar seconden mixen maar je kan ook met een vork een paar stukjes aardappel pletten zodat de soep stevig wordt.
snufje basilicum erdoor en nog 15 min rustig doorkoken
serveer de soep met fijn gesneden lente uitjes en parmagiano




1 opmerking:

  1. Goed bezig kokkie Chris. Volgend jaar je pannen meenemen en laten we de stenen even voor wat ze zijn. Ziet er allemaal heerlijk uit jongens. Lijkt dat je wat? 'Koken op Piazza Viora'. Mij wel hoor. Ciao laters

    BeantwoordenVerwijderen