vrijdag 23 juli 2010

Strozzapreti uit Cortona




Strozzapreti is een echt italiaans streek gerecht uit Cortona.

We kwamen het tegen in een leuk restaurant Tijdens onze vakantie met Fam. Schouten in Italie.






Benodigdheden:
4 pers.

strozzapreti (betere italiaanse winkel)
100 gr runder gehakt
5 plakjes parmaham
3 eetlepels tomatenblokjes zonder schil (blik)
150 ml parmalat (houdbare room)
100 gr zachte brie (Taleggio)
oregano
knoflook

Recept:

Kook de strozzapreti.
Meng het gehakt met de plakjes parmaham en kneed het goed door.
Bak het vlees rul met wat knoflook en voeg de tomaten toe.
Parmalat en brie erbij en dan rustig 5 min verwarmen zodat de brie kan smelten.
Strozzapreti en mespuntje oregano erdoor en maak het geheel af met een takje peterselie.

Succes!

Info:
Waarom parmaham? Dit geeft het gerecht een echte italiaanse smaak.
Waarom brie? ik heb het recept eerst gemaakt met hollandse kaas maar dat was geen succes.
Brie is een prima basis voor pasta's met kaas sauzen in combinatie met room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten