zondag 25 juli 2010

Pizza's (less is more)



Je kan ze in alle soorden en maten krijgen maar de beste komen toch echt uit Italie.

"less is more" dunne bodem dun gesneden verdi en fijne plakjes carne zorgt voor een betere garing en een krokante pizza.

Amerikaanse pizza's zijn vaak groot en vet waardoor je na 2 stukken al denkt "laat maar zitten".
Een Italiaanse pizza zoals de margarita is dun met alleen tomaat, kaas en basilicum.
Zodat je zelfs kan beginnen met een antipasto en kan eindigen met een dolce.

Mijn pizza's
Voor de bodem gebruikte ik eerst pizza deeg van AH totdat ik italiaans deeg ontdekte in een winkel in zeist (Pasta di Mama).
Het is allebij prima dus kies zelf maar.
Wat je er op doet maakt niet zoveel uit als je maar op een paar simpele dingen let!

2x zout !
Als je zoute kaas gebruikt neem dan ham inplaats van spek, oude kaas en spek zijn 2 zoute producten.
Je kan dus beter mozzarella met spek gebruiken.

Stapelen!
Maak geen lagen maar verdeel de groente over de pizza.
Als je teveel stapelt blijft er teveel vocht hangen waardoor de bodem niet gaar wordt.

Ik pluk wolkjes van de mozzarella inplaats van snijden, dan smelt de kaas beter
En zo zijn er nog meer, Gewoon even nadenken wat je er op doet dus.

Pizza met prei, gourgette en anjovis (met mozzarella dus want anjovis is zout).
Benodigdheden:
1 pak AH deeg
1 gourgette
1 prei
1 rode ui
1 blik anjovis
tomatensaus

Recept:
Verwarm de oven op 250 gr.
Kneed het deeg en rol een mooie platte bodem van ongeveer 30 cm.
Dun laagje tomatensap en verdeel dan de dugesneden gourette, prei, ui en anjovis over de pizza.
Geplukte (niet gesneden) mozzarella en oregano er op en dan 10 min in de oven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten