vrijdag 23 juli 2010

De Bijbel

De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten.

De Italiaanse keuken is in vele landen bekend, en wordt wijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria's en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt.








Dit boek maakt alle Italiaanse kookboeken overbodig. Met een gastronomisch vocabulaire, keukenmaterialen en accessoires, specifieke Italiaanse basistechnieken en niet minder dan 2.000 recepten is De Zilveren Lepel het enige standaardwerk dat je nodig hebt.

Het is een kookboek met een rode draad, die leidt naar een duidelijk resultaat. Met De Zilveren Lepel is er geen reden meer te verzinnen om Italiaans koken uit de weg te gaan. De wegwijzer in de keuken begint met een alfabetische lijst keukentermen. Leerzaam!

Opvallend genoeg beginnen vervolgens de recepten zelf met het hoofdstuk ‘Sauzen, marinades en samengestelde boters’. Hier leer je niet alleen het geheim van huisgemaakte pesto, maar ook zijn er alleen al vijf bladzijden gewijd aan verschillende boters: botersaus, spinazieboter, basilicumboter, boter met kaas en amandelen en ga zo maar door... En hoe maken ze in Italië eigenlijk gesmolten boter? Of tapenade? Ook zulke vragen blijven niet onbeantwoord in de kookbijbel.

3 opmerkingen:

  1. En waar kan ik het boek dan kopen en wat kost 't?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier

    http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-zilveren-lepel/1001004005015910/index.html

    gr chris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke blog!
    Ik had dit boek al een tijdje op mijn verlanglijstje staan, maar na jouw lofzang moet ik het helemaal hebben :)

    gr Josje

    BeantwoordenVerwijderen