woensdag 20 oktober 2010

Kersentiramisu



Kersentiramisu

1 pot kersen op nat
500ml slagroom
500 ml yoghurt
lange vingers



Ledig de pot kersen in een vergiet en vang het sap op.
Leg de lange vingers in een schaal en besprenkel ze met het nat van de kersen

Klop de slagroom op en voeg de yoghurt toe en roer goed door

Leg de helft van de kersen op de lange vingers en doe hierop een laagje slagroom leg hierop de rest van de kersen en de rest van de slagroom! Mooi gladstrijken en in de koelkast voor 5 uurtjes

Pompoensoep


POMPOENSOEP

Nodig:
1 kg pompoen (ongeveer) 1 flinke ui 1 knoflookteentje 3 blokjes groentebouillon bosje magieblad of plukselderij 1 lt water Kerriepoeder cayennepeper 200 ml crème fraîche

maak de pompoen schoon en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Fruit de pompoen, de ui en de knoflook even aan in een beetje olijfolie. Voeg water, melk en groentebouillon magieblad of plukselderij toe en breng het aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht is. Pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg kerriepoeder (niet teveel!) en cayennepeper naar smaak toe. verwarm de soep nog even goed door, en voeg bij serveren de craimefraise toe.

Gevulde avocados




gevulde avocados

2 kleine avocados (100 g per stuk zonder de pit) sap van 1 citroen 2 tomaten 2 bosuitjes 2 knoflookteentjes 150 g tonijn uit blik, in eigen nat peper en zout oregano basilicumblaadjes 8 sneetjes stokbrood (elk 25 g)


Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, doe het in een kom en prak het fijn samen met het citroensap. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Snijd het bosuitje en het knoflookteentje fijn. Meng de avocadopuree, het bosuitje, de knoflook, de tonijn en de tomaatblokjes. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het over de twee avocadohelften en garneer met verse kruiden. Leg op elk bord een avocado en twee sneetjes stokbrood .